Coronavirus aanpassingen verzendsysteem

Update 07-05-2020
De servicepunten zijn grotendeels open in België. Het is vanaf 13:18 weer mogelijk om via het verzendsysteem naar DHL pakketpunten in België te versturen.

Het is vooralsnog niet mogelijk via DHL Parcel Connect naar Frankrijk te verzenden, Frankrijk is nog steeds gesloten.

Update 25-03-2020
Door de coronacrisis ziet DHL dat steeds meer internationale afleveradressen gesloten zijn en de zendingen na onverrichte zaken retour komen. Vanuit DHL zijn er nu twee verzoeken voor Europlus International pakketten en pallets:

• Check vooraf altijd even of er bij het gewenste afleveradres normaal kan worden afgeleverd.
  • Vul een telefoonnummer in van de ontvanger van de zending zodat er eventueel telefonische afstemming kan plaatsvinden tussen DHL en het afleveradres.

Daarom hebben wij de volgende aanpassing gemaakt in het verzendsysteem:

Voor Europlus International pakketten en pallets is het veld telefoonnummer verplicht* geworden in het zending invoerscherm.

Indien ingevuld wordt het altijd op het verzendlabel geplaatst en in de data opgenomen van de barcode.

*Voor zendingen binnen Nederland is het veld niet verplicht.

Update 18-03-2020
Vanuit DHL hebben wij enkele belangrijke updates gehad met betrekking tot het coronavirus en doorgevoerd in het verzendsysteem.

Het is per direct niet meer mogelijk om DHL Parcel Connect zendingen naar Frankrijk te versturen.

Tip: Europlus zendingen naar Frankrijk kunnen wel nog worden verstuurd.

Houd er ook rekening mee dat voor heel Spanje geldt dat DHL de optie om naar een DHL punt te versturen tijdelijk gaat stopzetten.