DHL Express Export handleiding

Volg hier de stappen voor een DHL Export Express zending aanmaken via het online verzendsysteem.

Stap 1
Ga naar het online verzendsysteem. Vul hier jouw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Stap 2
Navigeer via het menu aan de linkerkant naar Nieuwe zending of klik vanuit zendingen op Nieuwe zending rechtsboven.

Stap 3
Om de zending in te boeken, zijn de volgende velden verplicht:

• waarde
  • aantal pakketten
  • gewicht
  • afmetingen ( L X B X H )
  • haalservice tijdstip
  • gegevens ontvanger

Voer in het invulveld onder de verzendmethode bovenstaande gegevens.

Kenmerken

• Aantallen: Mocht je meerdere labels willen aanmaken voor zendingen met dezelfde gegevens, geef je het aantal pakketten aan in het invulveld.
  • Referentie: In dit invulveld kun je bijvoorbeeld het ordernummer invullen die de zending heeft gekregen in jouw eigen webshop.
  • Waarde: Vul de waarde van de zending in, deze waarde dient hetzelfde te zijn als opgegeven op de factuur van de zending en op de douanepapieren.

Bij afzender- en ontvanger gegevens dien je alle gegevens in te vullen, ook het e-mailadres en telefoonnummer dienen ingevuld te worden.

⚠️ Let op! Vul hier alle gegevens in naar waarheid.

Stap 4
Verderop op de pagina zie je Verzendmethode. Kies in het dropdownmenu bij Vervoerder voor DHL Express Export. Beschikbare opties worden hierna alleen getoond wanneer alle gegevens zijn ingevuld.

Op basis van de benodigde info wordt aan DHL de beschikbare service gevraagd. Selecteer een verzendmethode op basis van de (douaneplichtige) bestemming bijv. Express niet douaneplichtig

Uitleg

• (Niet) Douaneplichtig achter de verzendoptie geeft aan of het naar een douaneplichtig land gaat of niet.
  • 09:00 / 12:00 / 18:00: Het tijdstip achter de verzendoptie geeft aan hoe laat een zending aangeboden gaat worden bij de ontvanger.

Op basis van de ingevulde gegevens wordt in de samenvatting (rechterkant) van de geavanceerde weergave een tarief voor de zending getoond.

Stap 5
Onderaan de pagina zie je de button Afdrukken staan, klik hierop, de zending wordt nu automatisch opgeslagen. Het verzendlabel verschijnt nu in beeld, print deze uit en plak het label op het pakket.

Nadat je op de button Afdrukken hebt geklikt wordt er direct een haalservice ingepland op de dag zelf. Let op! De haalservice (pick-up) op dezelfde dag is alleen mogelijk wanneer je het verzendlabel voor 15:00 uur afdrukt.

Stap 6
Een DHL-chauffeur van DHL Express zal zich melden op het adres wat is ingevuld bij Afzender. De chauffeur kan tot 19:00 uur de zending bij je komen ophalen, afhankelijk van de regio is er een aanlooptijd van 2 uur om de zending op te halen.

⚠️ Let op! Heb je een structurele DHL haalservice? Geef de DHL Express zending niet mee aan de chauffeur, een andere DHL-chauffeur van Express komt de zending ophalen.