Shopware handleiding

Dit is de installatiehandleiding voor onze API koppeling met Shopware. Bij vragen kun je support aanvragen via een e-mail naar ict@parcelpro.nl of bellen naar 085 273 2785.

Wij horen graag wat jouw bevindingen zijn met betrekking tot deze koppeling. Met jouw feedback maken wij de koppeling steeds een stap beter.

Installeren

⚠️ Wij raden je aan om eerst een account aan te maken bij Parcel Pro en daarna de koppeling te installeren.

Stap 1
Ga naar jouw Shopware omgeving. Vul hier jouw gebruikersgroep en wachtwoord in en klik op de button Aanmelden.

Stap 2
Klik bovenin op Instellingen > Gebruikersbeheer.

handleiding shopware

Stap 3
Maak een gebruiker aan indien er geen gebruiker is in dit overzicht.
Klik aan het einde van de regel onder Opties op bewerken.

handleiding shopware

Stap 4
Ga naar API-toegang en vink het selectievak Geactiveerd aan. Er wordt een API-sleutel gegenereerd.

Vink ook bij Gebruikersnaam het selectievak Geactiveerd aan en klik onderaan op de button Opslaan.

handleiding shopware

Stap 5
Ga naar het verzendsysteem van Parcel Pro en klik op Inloggen.

Stap 6
Navigeer via het menu Instellingen naar Koppelingen.
Klik rechtsboven op Nieuwe koppeling en klik op de button Installeren bij Shopware.

handleiding shopware

Stap 7
Vul de gegevens (API-Toegang) vanuit Shopware als volgt in:

• Key = Gebruikersnaam
  • Secret = API-Key
  • URL = URL van jouw webshop

Activeer de koppeling door de schuifbalk naar rechts te swipen bij Actief en klik linksonder op de button Verbinden. Als de gegevens goed zijn overgenomen verschijnt er een melding dat de koppeling succesvol tot stand is gebracht.

handleiding shopware

Meestgestelde vragen

Let op! Verbinding tot stand brengen mislukt, gegevens onjuist
Controleer goed of de gekopieerde gegevens goed zijn overgenomen. Controleer bovendien of er geen spatie meegenomen is tijdens het kopiëren.

Zendingen komen niet meer binnen
Controleer of er op de pagina Koppelingen binnen het verzendsysteem geen datum bij het veld Blokkade voor de Shopware koppeling is genoteerd. Als dit het geval is ben je hiervan per mail op de hoogte gebracht. Je kunt de datum in het veld Blokkade verwijderen en opnieuw een verbinding proberen te maken door de button Verbinden. Als dit niet het geval is kun je contact opnemen met ons zodat we dit voor je gaan uitzoeken. De zendingen worden ieder uur gesynchroniseerd. Duurt dit te lang of wilt je de zendingen op dit moment zien? Gebruik dan de button Synchroniseren bovenaan de tabel bij Zendingen.