ShopTrader Handleiding

Dit is de installatiehandleiding voor onze koppeling met Shoptrader. Bij vragen kunt u support aanvragen via een e-mail naar ict@parcelpro.nl of bellen naar 085 273 2785

Installeren

Om gebruik te maken van de koppeling tussen Shoptrader en het online verzendsysteem is het nodig om de add-on via de backoffice van Shoptrader te activeren.

Wij raden u aan om eerst een account aan te maken bij Parcel Pro en daarna de add-on te installeren.

Stap 1
Ga naar uw Shoptrader omgeving. Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de blauwe button Inloggen.

shoptrader handleiding stap 1

Stap 2
Klik rechtsboven op de button Add-ons.

shoptrader handleiding stap 2

Stap 3
Ga naar Gratis add-ons en scroll naar beneden. Vervolgens ziet u de Shops United add-on, klik erop.

shoptrader handleiding stap 3 gratis add-on

shoptrader stap 3 shops united add-on

Stap 4
Klik op de groene button Activeer deze add-on. Ga naar Gratis add-ons en scroll naar beneden. Vervolgens ziet u de Shops United add-on, klik erop.

shoptrader handleiding stap 4

Stap 5
Shoptader neemt nu contact met u op voor de afhandeling.

Stap 6
Na activatie van de add-on dient u de volgende stappen te doorlopen: Ga naar Configuratie > Configuratie add-ons > Shops united export, hier kunt u een export bestand maken, welke u vervolgens in het verzendsysteem kunt inladen.

Stap 7
Klik op Shops United orders exporteren en klik vervolgens op Beheer.

Stap 8
Hier selecteer u tot wanneer u orders wilt exporteren. Vervolgens klikt u op de groene button Uitvoeren. Er wordt nu een .csv bestand gegenereerd wat u kunt importeren in het verzendsysteem.

Shoptrader koppeling

Een order wordt automatisch doorgezet naar Parcel Pro op het moment dat deze betaald is, waarna de track & track van de aangemaakte zending wordt teruggeschreven naar Shoptrader.

Parcel Pro meldt de zending aan bij de vervoerder van uw keuze ( DHL, DPD, Fietskoeriers.nl, GLS, PostNL, Red je Pakketje en UPS) zodat de zending traceerbaar wordt voor de ontvanger.

Het afgedrukte label plakt u op de zending en levert u in bij een afleverpunt, of kunnen bij u worden opgehaald door de vervoerder wanneer u dagelijks veel zendingen heeft.

Veelgestelde vragen

Zendingen komen niet meer binnen
Controleer of er op de pagina Koppelingen in het online verzendsysteem geen datum bij het invulveld Blokkade voor de Shoptrader koppeling is genoteerd. Als dit het geval is, wordt u door middel van een e-mail op de hoogte gebracht. U kunt de datum in het invulveld Blokkade verwijderen en opnieuw een verbinding proberen te maken door te klikken op de button Opslaan. Als dit niet het geval is, neem dan contact op via ict@parcelpro.nl of 085 273 2785, zodat we dit voor u gaan uitzoeken. De zendingen worden automatisch in het online verzendsysteem ingeladen, wanneer deze nieuw is of van status veranderd.

Welke vervoerders worden ondersteund?
De vervoerders DHL, DHL Express, DPD, Fietskoeriers.nl, GLS, PostNL, Red je Pakketje en UPS worden ondersteund op basis van de geactiveerde contracten onder uw account in het verzendsysteem.

Een zending bevat verkeerde gegevens of een verkeerd verzendtype
Dit moet handmatig in ons verzendsysteem veranderd worden. Het is vooralsnog niet mogelijk om – na een bestelling met gekozen verzendtype van de consument - in Parcel Pro een wijziging aan te brengen aan het verzendtype, of een order opnieuw door te zetten.