Waar kunnen we je mee helpen?

Shopify handleiding

shopifyDit is de installatiehandleiding voor onze Shopify app. Bij vragen kun je support aanvragen via een e-mail naar ict@parcelpro.nl of bellen naar 085 273 2785. Kijk voor de meest recente informatie met betrekking tot de Shopify plugin in het verzendsysteem via het menu Instellingen > Koppelingen > Shopify. Wij horen graag wat jouw bevindingen zijn met betrekking tot deze koppeling. Met jouw feedback maken wij de plugin steeds een stap beter.


Om gebruik te maken van de koppeling tussen Shopify en het online verzendsysteem is het nodig om een App te installeren via de Shopify App Store.
De app van Parcel Pro vind je in de categorie Shipping.

Stap 1
Ga naar jouw Shopify omgeving en log in. 

stap 1

Stap 2
Aan de linkerkant zie je een menu, kies voor Apps.

Stap 3
Klik rechtsboven op de button Visit Shopify App Store.

stap 3

Stap 4
Tik in het zoekvenster rechtsboven de zoekterm Parcel Pro in of gebruik de volgende link: https://apps.shopify.com/parcelpro

stap 4

stap 4-1

Stap 5
Geef toestemming door onderaan de pagina te klikken op de paarse button Install app.

stap 5

Stap 6
Je bent nu ingelogd in het online verzendsysteem. Er wordt automatisch een gebruiker aangemaakt op basis van jouw e-mailadres die bekend is bij Shopify.

 

App beheren

De app beheren kan via de pagina Apps in de Shopify omgeving.

shopify app beheren

Wanneer je op Parcel Pro klikt word je doorverwezen naar het online verzendsysteem.

Via de link Bekijk details zie je waar onze app toegang tot heeft. De geïnstalleerde Parcel Pro verwijderen, doe je door te klikken op het prullenbakje rechts.

 

Veelgestelde vragen

Zendingen komen niet meer binnen
Controleer of er op de pagina Koppelingen in het online verzendsysteem geen datum bij het invulveld Blokkade voor de Shopify koppeling is genoteerd. Als dit het geval is, word je door middel van een e-mail op de hoogte gebracht. Je kunt de datum in het invulveld Blokkade verwijderen en opnieuw een verbinding proberen te maken door te klikken op de button Opslaan. Als dit niet het geval is, neem dan contact op zodat we dit voor je gaan uitzoeken.

De zendingen worden automatisch in het online verzendsysteem ingeladen, wanneer deze nieuw is of van status veranderd.

Welke vervoerders worden ondersteund?
De vervoerders DHL, DHL Express, DPD, Cycloon, GLS, PostNL en UPS worden ondersteund op basis van de geactiveerde contracten onder jouw account in het verzendsysteem.

Een zending bevat verkeerde gegevens of een verkeerd verzendtype
Dit moet handmatig in ons verzendsysteem veranderd worden. Het is vooralsnog niet mogelijk om – na een bestelling met gekozen verzendtype van de consument - in Shopify een wijziging aan te brengen aan het verzendtype, of een order opnieuw door te zetten.

Heeft dit artikel je geholpen? Ja Nee
Gewijzigd op: 26 juni 2023