Prestashop handleiding

prestashop logoDit is de installatiehandleiding voor onze API koppeling met Prestashop. Bij vragen kunt u support aanvragen via een e-mail naar ict@parcelpro.nl of bellen naar 085-2732785. Kijk voor de meest recente informatie met betrekking tot de Afosto koppeling in het verzendsysteem via het menu Instellingen > Koppelingen > Prestashop. Wij horen graag wat uw bevindingen zijn met betrekking tot deze koppeling. Met uw feedback maken wij de koppeling steeds een stap beter.

⚠️Wij raden u aan om eerst een account aan te maken bij Parcel Pro en daarna de koppeling te installeren.

Installeren

Stap 1
Ga naar uw Prestashop omgeving. Vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op de button AANMELDEN.

Stap 2 - Het creëren van een toegangssleutel
Aan de linkerkant ziet u een menu. Open onder het menu Congifureer de pagina Geavanceerde instellingen > Webservice.

Klik rechts bovenaan op de button Nieuwe webservice-sleutel toevoegen en klik op de Genereren button om een unieke authenticatie sleutel aan te maken.

Sleutelbeschrijving
Helpt u herinneren voor wie u de sleutel heeft aangemaakt, welke toegangsrechten u heeft toegewezen, etc. De beschrijving is niet openbaar, maar zorg ervoor dat alle zoekwoorden die betrekking hebben op de gebruiker makkelijk zijn te vinden, zodat u hun sleutel sneller kunt vinden. Bijvoorbeeld: Koppeling Parcel Pro.

Status
Zet de status op JA.

Permissies
Dit gedeelte is erg belangrijk, omdat het u in staat stelt om de rechten toe te wijzen voor elke bron die u beschikbaar wilt stellen aan deze sleutel. Natuurlijk, kunt u een gebruiker lees- en schrijf toegang geven op een aantal bronnen, maar alleen lezen - en geen toegang tot de belangrijkste bronnen. In de lijst van permissies kunt u het selectievakje aan de linkerzijde aanvinken om rechten voor een bepaalde bron te definiëren. Ook het selectievakje aan de bovenkant van elke kolom geeft u het recht om bepaalde gebruikers aparte rechten te geven (bekijken, wijzigen, etc.).

Zorg ervoor dat alleen de rechten die nodig zijn voor het gebruik van die sleutel zijn toegekend/geef niet alle rechten aan een willekeurige sleutel. Deze rechten raden we aan alleen voor u zelf te bewaren.

Voor de meest soepele werking, raden wij onderstaande instellingen aan

• orders (get en put)
  • orders_details (get en put)
  • addresses (Weergeven)
  • countries (Weergeven)
  • customer (Weergeven)
  • suppliers (Weergeven)
  • supply_order_details (Weergeven)
  • supply_orders (Weergeven)
  • deliveries (Allemaal)

Klik onderaan de pagina op Opslaan.

Stap 3
Login op uw account in het verzendsysteem met uw e-mailadres en wachtwoord.

Stap 4
Ga in het verzendsysteem naar Instellingen > Koppelingen > button Nieuwe koppeling rechts bovenaan > Prestashop en vul de gegevens als volgt in:

• Key = Sleutel in Prestashop
  • URL = Webshop URL

Stap 5

Activeer de koppeling door de schuifbalk naar rechts te swipen bij Actief en klik op Verbinden. Als de gegevens goed zijn overgenomen verschijnt er een melding dat de koppeling succesvol tot stand is gebracht.

Installeren via Module manager (nieuwe optie voor testers)

Let op! Dit is een testmodule. Neem contact op via ict@parcelpro.nl of het telefoonnummer 085 273 2785 als u interesse heeft om deze module te testen.

Stap 1
Vraag het zip-bestand op bij onze IT afdeling.

Stap 2
Ga naar uw Prestashop omgeving. Vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op de button AANMELDEN.

Stap 3
Aan de linkerkant ziet u een menu. Navigeer naar Modules > Module Manager en klik rechtsboven op de button Upload een module om het zip-bestand te uploaden.

prestashop omgeving zip bestand uploaden

Stap 4
Onderaan de Module manager pagina bij Overige ziet u nu de Parcelpro module, klik op Configureer.

prestashop omgeving module manager pagina

Stap 5

• Vul bij Parcelpro gebruiker ID uw accountnummer van Parcel Pro in. Uw accountnummer kunt u in het verzendsysteem vinden via het menu rechtsboven.
  • Vul bij Parcelpro API Key uw API Key van Parcel Pro in. Als u deze niet heeft, kunt u een API-key genereren via https://login.parcelpro.nl/koppeling/single.php?&type=api of ga in het verzendsysteem via het menu naar Instellingen > Koppelingen > klik bij API op Bekijken.
  • Voer bij Automatisch aanmelden de status van een bestelling in waarbij deze automatisch als zending wordt aangemaakt in uw Parcel Pro account.

Klik rechtsonderaan op Opslaan.

prestashop module manager configureer pagina

Stap 6
Ga naar de vervoerders en zet de vervoerders actief die u binnen Prestashop wilt gebruiken. U kunt tevens bij iedere verzendmethode de instellingen aanpassen, zoals regio, kosten, maximum-gewicht en afmetingen, etc.