Odoo handleiding

odooDit is de installatiehandleiding voor onze koppeling met Odoo. Bij vragen kan je altijd bellen of support aanvragen via een e-mail naar ict@parcelpro.nl. Kijk voor de meest recente informatie met betrekking tot de Odoo API koppeling in het verzendsysteem via het menu Instellingen > Koppelingen > Odoo.

Wij horen graag wat je bevindingen zijn met betrekking tot deze koppeling. Met jouw feedback maken wij de koppeling steeds een stap beter.

Installeren koppeling

Om gebruik te maken van de koppeling tussen Odoo en het Parcel Pro verzendsysteem is het nodig om een account te hebben bij Shops United / Parcel Pro. Deze koppeling is geschikt voor zowel Odoo Online als Odoo SH.

Stap 1
Navigeer naar login.parcelpro.nl en log in met je account.

odoo stap 1

Stap 2
Aan de linkerkant vind je een menu, kies hier voor Instellingen en dan Koppelingen.

odoo stap 2

Stap 3
Klik op + Nieuwe koppeling en selecteer vervolgens Odoo in de lijstweergave.

odoo stap 3

Stap 4
Vul vervolgens onderstaande Odoo-gegevens in:

• Label: Dit is ter eigen referentie. Mocht je meerdere Odoo koppelingen hebben dan kan je dit gebruiken om onderscheid te maken.
  • Key: Dit is het e-mailadres dat voor Odoo gebruikt wordt om in te loggen.
  • Url: Dit is de url van je webshop.
  • Secret: Dit is het wachtwoord van het Odoo-account waarmee je inlogt
  • Tag: De tag is de naam van de Odoo-database, dit is vaak het deel voor .odoo.com

odoo stap 4

Stap 5
Klik na het invullen van alle benodigde informatie op de button Verbinden.

Klaar: de koppeling is nu geconfigureerd!
Je kunt de koppeling beheren door binnen onze verzendsoftware te navigeren naar Instellingen > Koppelingen > Odoo. Nu ben je klaar om je verzendlabels af te drukken via ons verzendplatform!