MyShop handleiding

logo myshopDit is de gebruikershandleiding voor onze MyShop app. Bij vragen kun je support aanvragen via een mail naar ict@parcelpro.nl of bellen naar 085 273 2785. Kijk voor de meest recente informatie m.b.t. de MyShop app in het verzendsysteem via het menu Instellingen > Koppelingen > MyShop. Wij horen graag wat jouw bevindingen zijn m.b.t. deze koppeling. Met jouw feedback maken wij de plugin steeds een stap beter.

Hoe werkt het?

Een order wordt automatisch doorgezet naar Parcel Pro op het moment dat deze betaald is, waarna de track & trace code van de aangemaakte zending wordt teruggeschreven naar MyShop.

De streepjescode op de pakbon kan worden gescand, waarna de zending vanuit Parcel Pro wordt geselecteerd om het label af te drukken. Parcel Pro meldt de zending aan bij de vervoerder van jouw keuze (DHL, DHL Express, DPD, Cycloon, GLS, PostNL, UPS) zodat de zending traceerbaar wordt voor de ontvanger.

Het afgedrukte label plak je op de zending en lever je in bij een afleverpunt, of worden bij je opgehaald door de vervoerder wanneer je dagelijks veel zendingen hebt.

Installeren

De installatie vindt plaats vanuit de App Store in de backoffice van jouw MyShop webshop. De app van Parcel Pro vind je in de categorie Verzending.

1. Klik op installeer app om Parcel Pro te koppelen.
  2. Vul in het eerste scherm jouw MyShop accountgegevens in om toegang te verlenen een app te installeren.
  3. In de vervolgstap vul je jouw Parcel Pro accountgegevens in.
  4. Parcel Pro installeert tot slot de "webhook" die een zending aanmaakt wanneer een order betaald is.